Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut, e njohur gjerësisht për shqiptarët si gjykata e Strasburgut, i ka dhënë të drejtë Arben Strazimirit, i cili sul moi me thi kë mjekun Ali Refatllari në vitin 2008.

Ngjarja, e cila ndodhi në vitin 2008 bëri bujë në media, pasi Strazimiri aku zohej si një person i cili këto ngjarje i kishte kryer në mënyrë kronikë. Një operacion i kryer nga mjeku, në të cilin kishte vde kur, një i afërmi i tij, solli su lmin me th ikë ndaj mjekut, dhe arr estimin e Arben Strazimirit.

Vendimi i Strasburgut
Gjatë zhvillimit të gjyqit në ngarkim të tij, i dënuari kërkoi që ta vuante dë nimin në një spital psikiatrik, por gjykata e hodhi poshtë kërkesën duke vendosur që dën imi të kryhej në një bu rg të zakonshëm. Ai e çoi çështjen në Strasburg duke fituar ndaj shtetit shqiptar. Gjykata verifikoi dhe zbuloi se Shqipëria nuk ka ambiente të përshtatshme për vuajtjen e dën imit për të gjithë ato persona që vuajnë nga problemet e shëndetit mendor.

Vendimi i Strasburgut
Gjykata e Strasburgut i ka dhënë të drejtë sot, Strazimirit dhe në zbardhjen e vendimit thuhet se shkak për dën imin e shtetit shqiptar, është fakti se dën imin për su lmin ndaj mjekut, ai e kreu në një bu rg të zakonshëm dhe jo në një në një spital psikatrik siç do të duhej të ishte për kushtet fizike dhe psikologjike të tij. Strasburgu gjithashtu detyron shtetin shqiptar që të paguajë një vlerë prej 15 mijë eurosh si dëmshpërblim për të dën uarin, për trajtim jon jerëzor në b urg, dhe shkeljen e të drejtave të tij.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP