Cdo vit, hoteli me famë botërore ngrihet duke përdorur akullin lokal. Sidoqoftë, nuk do të ndërtohet në vitin 2020, pasi nuk ka mjaftueshem akull.

Hoteli me famë ndërkombëtare Balea Lake Ice Hotel është ndërtuar në brigjet e Liqenit Balea në Qarkun Sibiu të Rumanisë për 16 vitet e fundit.

Pic shows: Hotel Of Ice Romania
A world-famous hotel made out of ice which customers had already booked will not be built this year as a warm December means there is not enough ice to construct it for the first time in 16 years.

Sidoqoftë, për shkak të një dhjetori të ngrohtë në fund të vitit 2019, nuk ka akull të mjaftueshëm në dispozicion për ta ndërtuar atë – përkundër faktit që klientët kishin rezervuar tashmë për të qëndruar në hotel.
Sshtë një shembull tjetër i ndryshimit të klimës në veprim, pasi akulli i globit vazhdon të shkrihet dhe valët e nxehtësisë rriten më intensive në të gjithë botën.

Sipas mediave lokale, hoteli – i cili normalisht është i ndërtuar në një lartësi prej 2,000 metrash (6,561 m) – nuk mund të ndërtohet këtë vit sepse nuk ka akull të mjaftueshëm në liqen.

Pic shows: Hotel Of Ice Romania
A world-famous hotel made out of ice which customers had already booked will not be built this year as a warm December means there is not enough ice to construct it for the first time in 16 years.

Alexander Uncheshel, një përfaqësues nga hoteli, tha:

Këtë vit ne nuk do të jemi në gjendje të ndërtojmë hotelin e akullit për shkak të mungesës së akullit. Të martën në 7 janar u regjistruan temperatura prej -17C dhe trashësia e borës ishte 166 cm (5,44 këmbë), kështu që duket se edhe sikur të ndërtonim hotelin me akull, akoma nuk do të ishte aq kosto-efektive sa çifti i fundit i vjet.

Pic shows: Hotel Of Ice Romania
A world-famous hotel made out of ice which customers had already booked will not be built this year as a warm December means there is not enough ice to construct it for the first time in 16 years.

Vitin e kaluar u inagurua para Krishtlindjes dhe ne e patëm atë të vazhdonte deri në festat e Pashkëve.

Për të ndërtuar hotelin, punëtorët raportohet se duhet të presin blloqe të mëdha akulli nga liqeni Balea me sharrë elektrike me sharrë elektrike. Sidoqoftë, për shkak të faktit se Dhjetori ishte i ngrohtë, liqeni nuk u ngrinë aq shpejt sa të ekzistonte lënda e parë e hotelit.

Burimi UNILAD / Pershtati SHQIPERIA IME

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP