Në vazhdim të vendimeve të qeverisë për situatën post-tërmet, kreu i qeverisë Rama konfirmon se familjet e 50 vikt imave të tërmetit të 26 nëntorit do të marrin pension të përjetshëm.

Në mbledhjen e jashtëzakonshme të Këshillit të Ministrave, qeveria akordoi fondin prej 1 miliard lekësh për organizimin e va rrimit të 48 vikt imave nga Shqipëria, ndërsa për dy vëllezërit nga Kosova që vdi qën nga tërmeti në Durrës do t’u jepen 1 miliardë lekë.

Për sa i përket fëmijëve të familjeve të vik timave të tërmetit 6.4 të shkallës Rihter, qeveria do të ofrojë për secilin prej tyre një bursë prej 150 mijë lekësh në muaj.

‘’Ky do të jetë një financim për të gjithë familjet që ka vi ktima. Këto familje do të marrin pension të përjetshëm. Dje takova Albert Carën që nuk e di se ka humbur të gjithë familjen. Familjet e vi ktimave do të hyjne urgjent në banesa të reja.

Projekt vendimi tjetër për familjet e vik timave, ka të bëjë akordimin e një përkrahjeje finaicnare prej 1 miliard lekësh për çdo familje për përballimin e shpenzimeve të var rimit. Edhe për dy vëllëzit nga Kosova do të marrin 1 milionë lekë të reja.

Nxënësit e familjeve të vik timave për t’u ardhur në ndihmë në këtë situatë do të marrin bursë mujore prej 15 mijë lekësh në muaj. Dhe studentët do të përfitojnë bursën prej 15 mijë lekësh në muaj’’, thekson kreu i qeverisë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP