‘Qyteti i parë’ britanik ishte vendosur në Salisbury dhe banorët e saj ndërtuan Stonehenge, sipas një teorie të re nga arkeologët.

Shkencëtarët kanë zbuluar kohët e fundit mbi 70,000 mjete guri nga një zonë e quajtur ‘Blick Mead’, e cila është vetëm 1600 metra larg nga rrethi i famshëm i gurëve.
Kush është përgjegjës për ndërtimin e Stonehenge është një mister që arkeologët kanë dëshiruar të përgjigjen por që ende nuk kanë arritur.

Monumenti besohet të jetë ndërtuar midis viteve 3000-2000 para Krishtit, por qëllimi i tij dhe si njerëzit parahistorikë ishin në gjendje ta ndërtojnë atë, ka shqetësuar studiuesit për shekuj dhe ende sot nuk e kanë një përgjigje.

Studiuesit mendojnë se gjuetarët e parahistorisë mund të kishin jetuar atje deri në 10,000 vjet më parë dhe ‘Blick Mead’ mund të jetë qyteti i parë britanik e banorët e tij mund të jenë ata që kanë ndërtuar edhe të famshmin ‘Stonehenge’.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP