Një elefant i eg ër, i llojit Sumatran u gjet në gjendje thuajse të dekompozuar dhe me kokë të prerë, në një pyll të provinës Riau, në Indonezi.

Elefanti, mosha e të cilit përllogaritej gati në të 40-tat dyshohet se është vr arë një javë më parë, nga gjahtarë indonezianë, të cilët kanë harruar ta marrin prenë e tyre.

“Koka e elefantit është pr erë dhe u gjet një metër larg trupit”, tha në një deklaratë të martën, kreu i agjencisë lokale të ruajtjes, në Riau, Suharyono.

Elefanti Sumatran është një specie e rrezikuar në mënyrë kri tike, ndërsa shpyllëzimi në ishullin e Indonezisë perëndimore është po ashtu në rrezik të vërtetë.

Vitin e kaluar trupi dekompozues i një elefanti u gjet në provincën e Aceh, në veri të Sumatra, pasi dyshohet se ishte he lmuar.

Ministria indoneziane e mjedisit vlerëson se ka më pak se 2,000 elefantë të egër Sumatran.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP