Në ndeshjen e basketbollit mes Teutës dhe Tiranës, lojtari i Tiranës, Bruno Daliu ushtroi një dh unë bar bare ndaj gjyqtarit Jurgen Muho.

Daliu nuk ishte dakord me një vendim të gjyqtarit dhe humbi toruan duke lëshuar grushte mbi Muhon. Ky i fundit, me diferenca të ndjeshme fizike me lojtarin e Tiranës, përfundon i gj akosur dhe i shtrirë në tokë.

Kështu shënohet incidenti i radhës i dhu nës në aktivitetet sportive, të cilat jemi mësuar t’i shikojmë më shumë nëpër stadiume.

Menjëherë pas kësaj këtij incidenti skandaloz, basketbollisti 34-vjeçar ka përfunduar në prangat e policisë së Durrësit.

KODI PENAL PËR DHU NËN NË SPORT

Dy muaj më parë u futën në fuqi ndryshimet e reja në Kodin Penal për dh unën në sport. Neni 274/a “Goditja e sportistit, trajnerit, arbitrit, ndërmjetësit sportiv”, thotë:

“Goditje ose vepra të tjera dh une ndaj sportistit, trajnerit, arbitrit, ndërmjetësit sportiv, për shkak të veprimtarisë sportive, nga persona jashtë kësaj veprimtarie, dëno hen me bu rgim nga një deri në tri vjet.

Po kjo vepër, kur kryhet në ambiente sportive më shumë se një herë, apo është kryer nga drejtues apo anëtarë të klubeve sportive, dën ohet me bu rgim nga një deri në pesë vjet”.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP