TIRANË, 29 gusht /ATSH/ – Shfrytëzimi i turizmit në Shqipëri, veçanërisht ai bregdetar, po nxit edhe ekonominë e Kosovës, një vend më në brendësi të rajonit, me lindjen e një serie iniciativash sipërmarrëse të nisura nga qytetarët e saj në vijën bregdetare, shkruan faqja e internetit TTG ITALIA.

Përgjatë bregdetit të Shëngjinit, për shembull, ka mbi 250 aktivitete vetëm gjatë tre muajve të verës së sezonit turistik dhe që menaxhohen të gjitha nga ata, lehtësisht të identifikueshëm nga emrat dhe produktet që ofrojnë. Duke folur me këta sipërmarrës të vegjël, del se më shumë investime qeveritare janë të nevojshme, por po ashtu që dëshira për të vazhduar biznesin e tyre nuk mungon, pavarësisht uljeve dhe ngritjeve të punës.

Students made fifty-five authentic blunders in writing about President Nixon. .Of these, twenty students expressed that Nixon finished the Vietnam War as well as brought the soldiers home from Vietnam. President Nixon got. the whole credit for closure the war in Sputheast Asia. Eleven students made mistakes identifying with the date of his political race, time in office or his residency of office. Eight students ask to type your essays and accepted that Nixon was indicted; one accepted that he had a preliminary. Four students accepted that he had brought down the swelling rate or tackled the expansion issue with lower loan fees. Another student accepted that he had guided the U.S. out of a downturn. Two students accepted that the U.S. started relations with China during his organization and two others composed that Nixon and “every one of his helpers” were engaged with Watergate. Two students remarked on the JFK-Nixon political race and made mistakes. Fourteen students made incidental mistakes.

Vizitorët në gjashtë milion

TTG Italia citon të dhëna nga Instituti Kombëtar i Statistikave, sipas të cilave në vitin 2018 Shqipëria ka pasur 6 milion vizitorë, nga të cilët pak më pak se gjysma për pushime. Të huajt kanë tendencë të qëndrojnë për 3-4 netë me një pagesë mesatare ditore prej 52 eurosh. Siç raportohet nga balkaninsight.com ka nga ata që komentojnë mbi nevojën për të përmirësuar shërbimet e turizmit dhe infrastrukturës, pasi kjo industri zë një vend të rëndësishëm në ekonominë kombëtare dhe është një nga burimet më të mëdha për zhvillimin e vendit. /os/