Një grua italiane, 28 vjeçe, nënë e dy fëmijëve, u det yrua me forcë të ndiqte ish-in e saj, një shqiptar M.M. 30 vjeç, me prec edent penal, nga Siena në Foligno. Këtu ajo u mbajt në një apartament dhe u det yrua për tre ditë të gjata të vua nte dhu nën sek suale të tort uruesit të saj. Dhu na zgjati nga e Mërkura e 31 korrikut deri pasditen e së premtes së 3 gushtit 2019.

Duke përfituar nga shpërqendrimi i shqiptarit në një qendër tregtare ku çifti kishte dalë, gruaja hapi derën e makinës që ishte akoma në lëvizje dhe e hodhi veten në rrugë duke kërkuar me zë të lartë ndihmë.

Pavarësisht kësaj, shqiptari e ndaloi automjetin dhe e kapi vajzën duke e god itur me shup lakë dhe gru shte, në mënyrë që ta det yronte të kthehej në makinë. Vetëm ndërhyrja e njerëzve të pranishëm dhe disa rojeve të sigurisë në detyrë, lejuan që gruaja të shpëtohej. Sidoqoftë, kur arritën agjentët e stacionit policor Spinaceto, shqiptari tashmë ishte zhd ukur.

Për agjentët vik tima tregoi historinë e një dashurie të sëmurë: një vit i gjatë ngac mimesh dhe dhu ne, fizike dhe psikologjike dhe det yrimi me kërc ënime që i drejtoheshin asaj dhe fëmijëve të saj që të mos thoshte askujt se çfarë u det yrua të vuante. Falë pamjeve të vëzhgimit me video të kamerave në qendrën e daljeve, jo vetëm që mund të vini re momentet e një dhu ne të paprecedentë ndaj gruas dhe arr atisjes së saj, por gjithashtu ishte e mundur të gjurmohej targa dhe modeli i makinës së përdorur nga shqiptari.

Kërkimi për kri minelin nuk dha fillimisht ndonjë rezultat. Në mbrëmje, megjithatë, erdhi pika e kthesës: u gjet një dëshmitare, një grua e re italiane që jetonte në Foligno e cila gjatë një vizite në shtëpinë e shqiptarit, u fri kësua nga dhu na që ai kishte ush truar ndaj saj.

Policia arriti që të fusë në kurth shqiptarin, duke e arr estuar dhe çuar në bur gun e Spoletos. /TCH