Maria Khachaturyan - 2 - east2west news.jpg

Në vitin 2018, tre motra adoleshente the.rën për vd.ekje babanë e tyre ndërsa po flinte në apartamentin ku jetonin në Moskë.

Pas hetimeve u konfirmua se babai kryente ab.uzime fizike dhe psikologjike ndaj vajzave prej vitesh.

Të dën.uara për v.rasje, motrat dhe historia e tyre është kthyer në një prej debateve më të përfolura në Rusi. Plot 300 mijë persona kanë firmosur një peticion për lirimin e tyre.

Çfarë ndodhi me babain e tyre?

Në mbrëmjen e 27 korrikut 2018, Mikhail Khachaturyan, 57 vjeç thirri vajzat një nga një në dhomë, dy prej të cilave ishin minorene. Ai i rr.ahu se nuk kishin pastruar mirë apartamentin dhe i hodhi spraj piperi në fytyrë.

Menjëherë pasi e zuri gjumi, vajzat e su.lmuan me th.ikë duke i lënë 30 pl.agë në trup, të cilat i mo.rën jetën.

Kristina Khachaturyan, 19 vjeçe dhe motrat e saj Angelina, 18 vjeçe, Maria, 17 vjeçe thanë se vu.anin nga duart e babait të tyre ‘t.iranik’.

“Ne e urr.enim atë dhe donim që vetëm një gjë të ndodhte: të zhd.ukej dhe të mos e shikonim më kurrë”, u shprehën vajzat pas ngjarjes së rëndë.

Raportet që citojnë policinë thonë se motrat rrëfejnë v.rasjen e babait të tyre duke pretenduar se vuajtën vite ab.uzimi nga burri, për të cilin thuhet se ishte va.rur nga h.eroina.

Nëse marrin dë.nim me b.urg, ato rre.ikojnë të qëndrojnë pas hekurave 10-15 vite.