Aeroplani që mbante 284 pasagjerë dhe ekuipazhin udhëtonte nga Vankuveri në Sidnei, por u devijua në Havai.

Tridhjetë njerëz u dërguan në spital në Honolulu, nga te cilet nëntë kishin lëndime të rënda, thonë zyrtarët.

Air Canada raportoi se “boeing 777-200″ hasi ne turbulenca te papritura te ajrit”.

“Ne u prekem nga turbulenca dhe gjithcka ra, njerezit po ‘fluturonin”- tha Jess Smith, një pasagjer në bordin e fluturimit, i tha stacionit televiziv lokal KHON.