Akoma është tabu në disa vënde, por frekuentimi i plazheve nu do është bërë i zakonshëm në mbarë botën kohët e fundit.Nga brigjet e shkëmbinjve në plazh, në gji ret e mëdha të qyteteve, në brigjet e izoluara ka qindra plazhe krejtësisht të ligjshme nu do.

Plazhet e veshura mund të duken si shpikje moderne, por në fakt janë një ide e vjetër e epokës viktoriane.

15 nga plazhet nu do më të bukura në botë:

1.Plazhi i Zi, La Jolla, Kaliforni

Vendosur nën shkëmbinjtë 100 metra të lartë të Torrey Pines për më shumë se 50 vjet ishtei vetmi plazh la kuriq ligjor në të gjithë Shtetet e Bashkuara.

2.Lady Bay Beach, Sydney, Australia

Ndonëse ndonjëherë duket sikur në Australi ka vetëm plazhe me rroba, ka një numër të plazheve zyrtare nu do si Lady Bay, i cili është një plazh i vogël dhe i ngushtë, tepër i izoluar.

3.Buhne 16, Sylt, Gjermani

“Gri dhe zh veshur” mund të jetë motoja e nu distëve në këtë ishull të Detit të Veriut, ku temperatura mesatare e ujit në verë është e ftohtë 17 ° C. Praktikisht të gjitha plazhet në Sylt janë plazhe me rroba, “Buhne 16, Sylt” është i pari plazh nu do.

4.Wreck Beach, Vancouver, Kanada

Cilësuar si një nga plazhet më të gjata të botës në 7,8 kilometra, me rërë, banesa me guralecë dhe gërmadha shkëmbore të mbështjella në fund të Point Grey.Pemët me gjelbërim të përjetshëm përgjatë bregut dhe majat e mbuluara me dëborë përgjatë ujës plotësojnë ambientin kanadez.

5.Plazhi i Kuq, Kretë, Greqi

Ky breg i izoluar në anën jugore të Kretës është një pikë e nxe htë për plazh nu do në Greqi.

6.Anse de Grande Saline, St Barts

Ndërsa Karaibet mund të jenë të mbushur me plazhe të mrekullueshme, Shën Bartit është një nga vendet e pakta në ishujt ku lejohen plazhet nu do.

7.Platja des Cavallet, IbizaSpanjë

E vendosur në mes të pishave të kripura blu të thella mesdhetare dhe shumëngjyrëshe afër pikës më jugore të Ibiza, plazhi zyrtar nu dist Es Cavallet është i ndarë në seksione të ndryshme, duke përfshirë një seksion festash të plazhit, një skenë homose ksuale dhe një seksion më të veçuar.

8.Pak plazh, Maui, Hawaii

Pemët e zhveshur prapa rërës ofrojnë një vend të përshtatshëm për plazh nudo dhe limani është i mbrojtur mirë për notim.Përveç kësaj, një rrethi daulle dhe kërcimtarë zj arri argëtojnë turmën gjatë perëndimit të diellit.

9.Plazhi i Cap d’Agde, France

Plazhi më i frekuentuar nu dist me rreth 40,000 mysafirë në një ditë të caktuar gjatë sezonit të verës lejon vizitorët të lirshëm, të jenë të zh veshur kudo që duan, restorante dhe dyqane, zyra postare ose bankare.

10. Plazhi i Mpenjati, KëaZulu-Natal

Afrika e Jugut i vetëmi plazhi nu do zyrtar i Afrikës së Jugut. Klerikët lokal janë kundër këtij plazhi nu do.

11.Playa Zipolite, Oaxaca, Meksika

Shtrihet rreth dy kilometra me blloqe shkëmbore në të dyja anët, dhe është i famshëm si një plazh nu do (edhe pse nuk është ligjor këtu).

12.Neve Midbar, Deti i Vd ekur i Veriut, Izrael

I vendosur në fundin verior të Detit të Vdekur, Neve Midbar është një vendpushim i vogël privat me një pjesë të bregdetit të lënë mënjanë për plazhistët e zhv eshur.Përveç të qenit i vetmi vend ku mund të merrni foton tuaj duke lundruar la kuriq, ky mund të jetë i vetmi vend në Lindjen e Mesme ku çdo lloj plazhi nu do është i ligjshm.

13.Praia Massarandupió, Bahia, Brazil

Rreth dy orë me makinë në veri të Salvadorit, plazhi la kuriq është rreth një kilometër i rrethuar nga palmat e kokosit, kodrat e dredhur dhe valët e qeta bregdetare.

14.Spiaggia di Guvano, Vernazza

I vendosur në një terren të mrekullueshëm, ky plazh nu do në itali duket si një peisazh i shkëputur nga një film diçka nga një film. Misterit i këtij plazhi është fakti se mund të arrihet vetëm nëpërmjet një tuneli të vjetër hekurudhor të braktisur në një rrugë nga fshati Corniglia.

15.Haulover Beach Park, Miami, Florida

Plazhi më popullor publik nu do në Shtetet e Bashkuara, Haulover tërheq më shumë se 1.3 milionë njerëz çdo vit.Turmat më të mëdha mblidhen gjatë Javës Kombëtare të Zbavitjes nu do në korrik.

Burimi: CNN