Një video dramatike, tregon një anije të rojes bregedetare të SHBA që bën ndjekjen e një nëndetëseje që bënte transport kok.aine në oqeanin pacifik.

Në videon e marrë në 18 qershor por që u nxorr në public në 11 korrik, një ndër anëtarët e rojes bregedtare thotë vazhdimisht “Ndaloni barkën” në gjuhën spanjolle. “Do jetë e vështirë të hyjmë brenda” thotë anëtari i ekipit të Rojës Bregdetare, raporton newsbomb.al.

Më pas njëri nga rojet bregedtare sic shihet nga video hidhet mbi nëndetëse dhe shkon te koka e saj derisa një person që është Brenda detyrohet ta hapë. Video përfundon pikërisht këtu.

E në këtë operacion të qershorit të kaluar, sipas autoriteteve janë kapur 17 mijë tonë ko.kainë me një vlerë 232 milionë dollare, tha një zëdhënës i rojës bredetare.

“Kjo është sasia më e madhe e kapur që nga viti 2015” thonë autoritetet ndërkohë që është shtuar patrullimi nga deti.