Këto janë pamje të rralla të filmuara në shtëpinë e heroit të Kosovës Adem Jasharit. Ndërsa në të shumtën e rasteve jemi mësuar që nga kjo shtëpi të vijnë imazhe me pu shkë, këtë herë pamjet flasin për gëzim.

Pamjet i përkasin tetorit të vitit 1995, kohë kur në Kosovë mbizotëronte paqja e brishtë. Përveç burrave duke kërcyer, shfaqen edhe anëtarët e tjerë të familjes. Gratë dhe fëmijët shihen tek qëndrojnë në shtëpi.

Edhe herë të tjera ka pasur raste të filmimeve në kullën e Jasharajve në Prekas, ndërsa në të shumtën e rasteve ka pamje lu fte.