Një ngjarje sa tragjike aq dhe komike ka ndodhur në Moldavi. Një prift ortodoks u paraqit në gjendje të de hur në një ceremoni mo rtore, duke shkaktuar më pas dhe një zënkë me të afërmit e të ndjerës.

Ai ishte ofenduar pasi familjarët kishin thirrur priftin e një fshati tjetër për të drejtuar meshën dhe ritet ortodokse mortore.

Në atë pikë, prifti në gjendje të de hur nisi të go diste dhe të mallkonte të pranishmit. Për këtë rast kanë ndërhyrë dhe autoritetet lokale duke ndaluar personin në fjalë.

Ata kërkuan nga kisha ortodokse që të ndërmerren veprimet e nevojshme për pezullimin e priftit.

Священник напал на верующих 😱

Священник Ион Зику устроил драку на похоронах в селе Шальвирий Векь /р-он Дрокия/Причиной такому поведению стало последнее желание усопшей – она просила пригласить на своё отпевание священника из соседнего села. Родственники так и поступили. Пригласили священника из соседнего села, который провел обряд отпевания. Вдруг появился этот обозленный поп в алкогольном опьянении. Обзывал всех людей и родственников усопшей матерными словами и посылал проклятия.Скандал разразился 20 июля и уже 21-го в воскресенье на сельском совете было принято решение выгнать этого попа и опечатать приход до тех пор пока Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove не разберется в случившемся.

Gepostet von StopHam Moldova am Dienstag, 23. Juli 2019