Arr estohet drejtori i bu rgut të Lushnjes Judmir Shurdhi dhe Llazar Mino me detyrë kartelist pasi akuzohen se liruan nga b urgu 4 muaj e 22 ditë para kohe të fortin e Beratit, Lulzim Caka. Ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj përmes një deklarate për mediat njoftoi se pas lirimit nga b urgu të Cakës nisi menjëherë hetimi i brendshëm dhe në fund rezultoi se është liruar para kohe.

Sipas Gjonajt, Lulzim Caka u lirua 4 muaj e 22 ditë përpara shlyerjes së plotë të dënimit për shkak të përllogaritjes në mënyrë të gabuar nga ana e kartelistit të b urgut Lushnjë dhe lëshimit të urdhrit të lirimit në mënyrë të kundral igjshme nga drejtori.

Pas a rrestimit ata a kuzohen për “Shpërdorimin Detyre” dhe“Falsifikim të dokumenteve”. Ndërkohë që Lulzim Caka është shpallur në kërkim për t’a rikthyer për të vu ajtur pjesën e mbetur të d ënimit.