Shqiptarët që jetojnë në Diasporë kanë treguar dhe po tregojnë se dinë të ruajnë me fanatizëm vlerat, traditën dhe kulturën tonë kombëtare.

Në Gjermani ka nisur Karnavali i Kulturave në Berlin dhe për të tretin vit radhazi, shqiptarët kanë zgjedhur të mburren me traditat tona kombëtare.

Kultura jonë u prezantua para miliona shikuesve. Në këtë paraqitje janë prezantuar veshjet tradicionale nga rajonet e ndryshme të trojeve shqiptare, ndërsa nuk ka munguar as muzika tradicionale shqiptare.

Karnavali i Kulturave ne Berlin (2019)Kultura Shqiptare shkelqen per se treti here me radhe ne Karnavalin e Kulturave ne Berlin Kreuzberg. Para gjysm milioni shikuesve u prezantuan valle tradicionale, veshje te rajoneve te ndryshme nga trojet shqiptare dhe muzike tradicionale dhe moderne. Nje menyre e mire per te kontribuar per imazhin e vendit tone dhe per te krijuar kuriozitet ndaj ndaj nje kulture te pasur dhe te isoluar. Stafi organizativ i OASA-se e.V. Berlin (Organisation Albanischer Studenten und Alumni e.V. – OASA) falenderon te gjithe donatoret dhe mbeshtetesit qe mundesuan realizimin e pjesemarrjes. Falemenderime dhe respekte te veçanta u takojne Albunivers Berlin nga Berlin, SHKASH"Xheladin Zeqiri"-Tetovë nga Tetova dhe Shoqata RINIA Singen e.V nga Baden-Württembergi, Dj BeqBeatz si dhe Tupanxhinjte Urimi Tupanxhija dhe Hasan Salihi qe performacen e tyre te shkelqyer e sjellen ne Berlin.Faleminderit te gjith atyre per nje atmosfer fantastike qe moren pjese sebashku me neve ne Karnevalin e Kulturave 2019 ne Berlin! —–Vielen Dank an alle die unseren Auftritt gestern beim Karneval der Kulturen 2019 tatkräftigt in unterschiedlichsten Weisen unterstützt haben.Ein riesen Dankeschön im Namen von OASA e.V. an die Tanzgruppen, die Sponsoren, die ehrenamtlichen Helfer, die große Supportgruppe die hinter dem LKW mitgelaufen ist und vor allem vielen Dank an das Team des Karnevalsbüros für diese unvergessliche Veranstaltung und die unermüdliche Unterstützung.Wir freuen uns auf nächstes Jahr!OASA e.V.Karneval der Kulturen#AlbanianCultureInBerlin#52Beitrag des rbb Berlin.

Gepostet von Organisation Albanischer Studenten und Alumni e.V. – OASA am Montag, 10. Juni 2019