Një bos i ma fias italiane është arr atisur nga një qendër parab urgimi në Uruguaji, ku ishte në pritje të ek stradimit në vendin fqinj.

Rocco Morabito, një anëtar famë keq i Ndrangheta ose ma fias kalabreze, është një nga arr atisurit më të kërkuar të Italisë që nga viti 1994.

Morabito u arr estua në 2017 në Uruguaj pas më shumë se 20 vitesh në arr ati.

Ai u dë nua me 30 vite bu rg në mungesë për tr afik dr oge dhe kr im të organizuar kri minal në Itali.

Bosi i dr ogës dhe tre të b urgosur të tjerë arritën të largoheshin nga Instituti Kombëtar i Rehabilitimit (INR) në Montevideo nëpërmjet një vrime dhe dolën jashtë në çatinë e ndërtesës në orët e vona të mbrëmjes së të dielës.

Interpoli ka lëshuar një njoftim të kuq për katër arr atisjet. Një nga të arr atisurit ishte në pritje të eks tradimit në Brazil, dhe një tjetër në Argjentinë.