Një pyll misterioz, parahistorik është shfaqur në plazhin Wels, në Britaninë e Madhe, falë stuhisë “Hannah” që goditi bregdetin.

Trungjet e lashta të drunjve ishte “varrosur” nën rërë dhe ujë prej më shumë se 4500 vjet më parë, ndërsa njerëzit po e lidhin me një legjendë të lashtë për një “qytetërim të fundosur”.

Mendohet se pemët i përkisnin pyllit të lashtë të Borth, i cili dikur shtrihej për dy deri në tre milje përgjatë bregut midis Ynys-las dhe Borth në Uells.

Kjo zonë besohet të ketë qenë një qytet i rrethuar nga toka pjellore për blegtori dhe e mbrojtur nga kullat.

Një legjendë e lashtë thotë se toka ishte mbytur kur një priftëreshë e quajti Mererid, la pas dore detyrat e saj si zanë, duke e lënë detin të dilte dhe të “rrëmbente”, tokat.

Zona është përmendur shpesh si Atlantida e Wales-it, ku janë bërë edhe zbulime të ndryshme arkeologjike, duke përfshirë fosile gjurmëve të këmbëve të njeriut dhe kafshëve.

Një legjendë e lashtë thotë se toka ishte mbytur kur një priftëreshë e quajti Mererid, la pas dore detyrat e saj si zanë, duek e lënë detin të dilte dhe të “rrëmbente”, tokat.

Zona është përmendur shpesh si Atlantida e ëales-it, ku janë bërë edhe zbulime të ndryshme arkeologjike, duke përfshirë fosile gjurmëve të këmbëve të njeriut dhe kafshëve.