Për 600 vjet i fshehur, është zbuluar më në fund mesazhi tekstit më të lashtë dhe më misterioz në botë.

Dorëshkrimi i Voynich mendohej se përmbante kode, shprehje magjike, mesazhe nga alienë, por në tashmë ajo çfarë vërtetë është shkruar aty 600 vite më parë është zbuluar.

Ka qenë eksperti i gjuhësisë në universitetin e Bristol ai që ka deshifruar në vetëm 2 javë mesazhin e tekstit. Doktor Gerard Cheshire shpjegoi se ai ishte shkruar në një gjuhë të vdekur, proto-romance, ndërsa zbuloi se dorëshkrimi përmban informacion mbi përdorimin mjekësor të bimëve, banjove terapeutike, leximet astrologjike në lidhje me seksin, çështjet e mendjes femërore dhe prindërimin.

Dokumenti ishte shkruar në përputhje me besimet fetare katolike dhe romake të kohës dhe ka qenë e karbonizuar në rreth mes të shekullit të 15-të.

Dr Cheshire zbuloi se ishte hartuar nga murgeshat Dominikane si një burim referimi për Marian e Kastiljes, Mbretëresha e Aragonit, e cila është halla e madhe e Katerinës së Aragonit.

Aty tregohet gjithashtu edhe historia e një misioni shpëtimi, udhëhequr nga Mbretëresha e Aragonit, për të shpëtuar viktimat e një shpërthimi vullkanik në Detin Tirren në 1444 në brigjet perëndimore të Italisë.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP