Progres-Raporti për vendet e Ballkanit Perëndimor që synojnë integrimin BE do të publikohet ashtu siç ishte planifikuar, më 29 maj në orën 11:00. Lajmi është konfirmuar në websajtin “European Western Balkans”.

Në këtë datë do të jepen vlerësimet e Komisionit Europian (KE) për punën që Shqipëria ka bërë në realizimin e 5 prioriteteve kyçe. Raporti për zgjerimin e Bashkimit Europian me vendet e Ballkanit Perëndimor do të prezantohet nga Komisioneri për zgjerimin, Johanes Hahn. Takimi, i cili do të mbahet vetëm disa ditë pas zgjedhjeve të BE, është planifikuar për në orën 11:00.

Ndërkohë vetëm pak ditë më vonë, më 18 qershor Këshilli i Europës (KiE) do të vendosë nëse do të japë dritën jeshile për çeljen e negociatave me Shqipërinë. Është përfolur se vendimi për Shqipërinë do të shtyhet, për shkak të krizës politike, por ende nuk ka asnjë konfirmim zyrtar.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP