Zakonet dhe traditat e martesave ndryshojnë nga vendi në vend e nga kultura në kulturë. Thjesht në disa vende këto tradita rezultojnë të jenë disi më të veçanta.

Për shembull, në Sudan, vajza që do të lërë shtëpinë për të shkuar tek burri konsiderohet si një humbje ekonomike. Për këtë arsye dhëndri duhet të kompensojë këtë “humbje” me katër lopë.

Ndërsa, në Filipine, në momentin që djali kërkon dorën e vajzës tek familja e saj ai duhet të bëjë edhe disa punë shtëpie për t’i treguar prindërve të nuses së ardhshme se ai është në gjendje të kujdeset për vajzën.

Në Suedi, babai i nuses vendos një monedhë argjendi në këpucën e majtë të vajzës, ndërsa nëna vendos një monedhë floriri në këpucën e djathtë. Ky rit përfaqëson një lloj garancie që çifti të mos për të ardhura.

Në Kinë, data e martesës nuk vendoset kurrë në qoftë se çifti nuk konsultohet paraprakisht me astrologun për të kuptuar se kush ditë sjell më shumë fat për ta.

Bashkohuni edhe në grup, mund të ndani në çdo kohë denoncimet dhe çdo ankesë me të gjithë ndjekësit e tjerë!

SHQIPERIA IME GRUP