Seksi në mëngjes llogaritet si koha e duhur për të filluar ditën. Sipas shumë studimeve, s eksi në orët e para të ditës ndihmon në largimin e stresit gjatë ditës në vazhdim.

Megjithatë, janë edhe 5 arsye më shumë se pse duhet të bëni s eks në mëngjes.

Forcon zemrën

Sipas biokimistit, Muse Jakupa nga Univerisiteti Ilorin, seksi në mëngjes forcon zemrën dhe parandalon sëmundjet kardiovaskulare. Redukton tensionin e gjakut dhe zvogëlon rrezikun për sulm në zemër. Ai këshillon që sa më shpesh të bëni seks në mëngjes.

Argëtimi

S eksi është një lloj argëtimi dhe nëse e praktikoni në mëngjes, atëherë do e filloni ditën në mënyrën më argëtuese të mundshme.

Jep energji

Mëngjesi është koha ku shumica e njerëzve përtojnë të marrin edhe një filxhan kafe në dorë. Prandaj, studiuesit sugjerojnë që largimi i monotonisë dhe dembelisë në mëngjës do të largohet nëse e filloni ditën duke bërë seks. Me pak mundim, pjesën tjetër të ditës do ta keni në dorën tuaj.

Trupi është i përsosur

Sipas studimeve, trupi në mëngjës është shumë i relaksuar dhe s eksi në atë kohë, ndez në tru qelizat që janë përgjegjësë për ndritjen e energjisë dhe të lumturisë.

S eksi është ushtrim

Nëse nuk jeni tifoz i ushtrimeve në mëngjes, atëherë s eksi është zëvendësimi ideal. Sipas statistikave, gjatë s eksit arrini të humbisni mesatarisht 90 kalori. Përveç kësaj, u zbulua se s eksi rrit rrahjet e zemrës.