Një video tro nditëse ka publikuar në numrin e së dielës gazeta “To Vima”, në të cilën duket qartë vr asja e një të bur gosuri shqiptar në bur gun famëkeq të Koridhalosë.

Videoja mban datën 14 janar të këtij viti. Kamerat e sigurisë regjistrojnë momentin kur dy të bur gosur, të ar matosur me thi ka artizanale, ndjekin në korridoret e bur gut vik timën, duke e që lluar disa herë në mënyrë të pandalshme.

Pamjet përshkruajnë kaosin dhe mungesën e ligjit në këtë bu rg, i cili është në qendër të vëmendjes së drejtësisë greke për vite me radhë, por deri së fundmi nuk ishin bërë hapa për përballimin e veprimtarisë së grupeve të ndryshme maf ioze të të bur gosurve, që shpeshherë bashkëpunojnë me gardianët apo avokatët e tyre jashtë këtij institucioni.

Njëri prej dy autorëve të kr imit në video është i akuzuar për vr asjen e avokatit Zafiropoulos, disa muaj më parë në Athine, e pa iu dridhur dora qëllojnë disa herë me thi kë derisa vr asin në një lumë gja ku Arbër Bakon, personin që urdhëroi vr asjen e avokatit të njohur.

Vi ktima, fillimisht ndodhej në bur gun e Domokosë dhe ishte sjellë atë ditë në Koridhalo, për t’u gjykuar në sallën e gjyqit brenda bur gut.

Gazeta ka një artikull të plotë që shpjegon se çfarë ndodh me maf ien shqiptare brenda këtij bur gu, çfarë po ndodh me dy avokatët që u arre stuan disa ditë më parë dhe që kanë lidhje me ta, kush është Arbër Bako, i cili u v ra në janar të këtij viti, dhe çfarë ndodh gjithashtu me kontratat e vde kjes që në shumicën e rasteve nënshkruhen në këtë bu rg.

Ndërkohë, Ministria e Drejtësisë akuzon gazetën në fjalë se, me publikimin e videos ndikon në procesin hetimor që është në zhvillim dhe çorienton opinionin publik.

Vlen të përmendet se, në bur gun në fjalë, që mediet greke e krahasojnë me bur gjet në Kolumbi apo Meksikë, nga viti 2018 e deri në janar të këtij viti janë regjistruar 10 përleshje të përgja kshme mes të bur gosurve, ka pasur dhjetëra të lënduar, ndërsa 26 të bur gosur kanë humbur jetën për arsye të ndryshme./tch