Ministri i Diasporës, Pandeli Majko duke folur në panelin për reformën zgjedhore dhe të drejtën e votës për emigrantët u shpreh se kjo është një gjë shumë e thjeshtë, ndërsa bëri edhe disa batuta.

“Votimi i emigrantëve është shumë i thjeshtë, por nuk duhet ta mendojmë veten gjithmonë në majë të pemës, kemi qenë edhe lart edhe poshtë, duhet t’i mendojmë të dy variantet. Duhet të mendosh edhe si opozitë edhe si mazhorancë. Jemi LIVE? Ok, në rregull, por mendova se ishte tryezë partie, e keni bërë partinë si në kohën e Ramizit, mbledhje të hapura.

T’ia besojmë një kompanie ndërkombëtare votën përmes postës, pasi do të na ndihmonte goxha, se t’ia besojmë njërit që mund të jetë drejtor poste dhe me PD-në, mund të fikë derën. Nga ana e partisë sonë ka një impejim maksimal për votën e emigrantëve dhe mendoj që do të jetë një nga gjërat më të rëndësishme” tha ai.