Mercedes-Benz G-Class, Seat Tarraco dhe Honda CR-V kanë kaluar testet e Euro NCAP me pikë maksimale.

Modeli off-road i Mercedes, G350Dd, u vlerësua me një vlerësim maksimal prej 5 pikësh, me specialistët e sigurisë të cilën vënë në dukje “një performancë mbresëlënëse në secilën prej katër fushave të vlerësimit”.

Kështu, SUV shënoi 90% në vendin e të rriturve, 83$% në vendin e fëmijëve, 78% në sigurinë e këmbësorëve dhe 72% në asistimet e sigurisë.