Dokumentari i fundit i gazetarit Marin Mema sjellë një realitet të hidhur,ky dokumentar tregon sesi himariotët që emigruan pas vdekjes së Skënderbeut për në Itali ruajtën kujtesën dhe rrënjët e tyre deri sot, ndersa kushërinjtë e tyre që mbetet në Himarë, u greqizuan për për 300 euro në muaj me ardhjen e demokracisë dhe shthurjen e shtetit shqiptar.